TIC Theater

Met ons theaterbedrijf  TIC Theater (Theater in Context), maken Ingrid Duindam en ik zeer uiteenlopende theatrale producten. Dat doen we in opdracht en – als we de behoefte voelen – ook op eigen initiatief. We combineren onze liefde en interesse voor de kunst met inleving: in de kunstenaar, in de opdrachtgever én in de bezoeker. We gebruiken de context van verschillende standpunten en slaan zo een brug tussen meerdere werelden.

Beleven en ervaren

“Met TIC willen we de traditionele rolverdeling ‘maker-toeschouwer’ doorbreken door interactieve vormen toe te passen en in te zetten. Zo maken we op een natuurlijke en laagdrempelige manier de toeschouwer tot actief deelnemer. Onze producties zijn zeer verschillend. Wat ze gemeen hebben, is dat ze de toeschouwer niet slechts passief laten ‘kijken naar’. We transformeren onze (of uw) bezoekers naar deelnemers en laten ze beleven en ervaren.”

Op maat

De op maat gemaakte producten van TIC gebruiken theater om van een activiteit of een (educatief) programma een belevenis te maken. “Veel van onze ‘voorstellingen’ dienen een cultureel educatief doel. Denk aan theaterrondleidingen bij musea, cultuur-educatieve voorstellingen op scholen, bij ludieke openingen, themafeesten en netwerkbijeenkomst. Ingrid en ik werken nooit volgens een vaststaand concept, maar altijd in context van mens en omgeving. Met TIC zoeken we het bredere perspectief. En we delen daarbij graag zo nu een contemplatieve ‘tic’ uit.”

Contact

theaterincontext@gmail.com