AARDIG

AARDIG is het artistieke onderzoek naar de theatrale verbeelding van onze verhouding tot milieu- en klimaatvraagstukken. Die toont hoe maf en tegenstrijdig wij mensen daar voortdurend mee omgaan..

Toekomst van aarde, natuur en klimaat

We leven in een tijdperk waarin grote en kleine mensen zich in toenemende mate zorgen maken over de toekomst van de aarde, de natuur en het klimaat. Velen van ons ervaren angst en machteloosheid. Anderen roepen op tot actie en rebellie. Weer anderen lijken deze grote vragen vooral te negeren en consumeren erop los.
Theater biedt de mogelijkheid om onze verhouding tot deze grote existentiële wereldproblemen op toegankelijk wijze te kunnen verkennen en onderzoeken. Zo kunnen we het verbeelden en ons verwonderen. Dat verwonderen stelt ons in staat ons te verbinden met dingen die groter zijn dan wijzelf. Volgens Plato “begint elke wijsbegeerte met verwondering”.

Wonder van het leven

Door verwondering blijf je het wonder van het leven zien, je doet het niet onverschillig af met “Het zal wel”, maar beseft en ervaart dat de wereld, zoals we die met onze taal proberen te vatten, nog niet zo een-twee-drie te vatten is. We zijn gevangen in het denkkader van de taal, die hier en daar toch echt te simplistisch blijkt. Er zijn mysteriën waar de beste wetenschappers geen raad mee weten of woorden voor hebben.

AARDIGE projecten

Een aardig sprookje

Een intieme familievoorstelling die de complexe milieuproblematiek terugbrengt tot een begrijpelijke metafoor. Kathlyn Wuyts speelt samen met een fantasierijk pop-up-boek alle personages: mens, plant, dier en ding. Dit aardige verhaal maakt op liefdevolle wijze zonneklaar hoezeer alles met alles verbonden is. Aan ons hoe dit sprookje afloopt. Leven we nog lang en gelukkig? Première Delft Fringe Festival mei 2021.

N FURHAAL

Een persoonlijk verhaal over de worsteling met de klimaatcrisis als theatermaker, ouder en mens. N FURHAAL is een zoektocht om een ​​probleem aan te pakken dat je totaal overtreft en waar geen ontsnappen meer aan is. Deze voorstelling laat alle pogingen en aarzelingen zien om een voorstelling te willen maken over ons bedreigde milieu en de klimaatverandering. De toeschouwer wordt meegezogen in de complexiteit, verschillende lagen en fasen van het kwetsbare proces van het maken van deze voorstelling. Gespeeld door Bert Luppes. Première dec 2020.

Alexander von Humboldteen ontdekkingsreis

Dit is een Podcast-achtige audio-ontdekkingsreis voor kinderen door de bibliotheek. Deze voorstelling drijft op het verlangen om von Humboldts tomeloze energie, nieuwsgierigheid en zijn manier om ratio en gevoel te verbinden aansprekend te maken voor kinderen. Met de stille hoop dat zij door von Humboldt, zelf ook de waarde van kennis uit boeken zullen inzien. Gepland: najaar 2021.

Voedsel van de toekomst

Een idee in ontwikkeling voor een project dat plaatsvindt in een keuken. Hier creëren we verrukkelijke en duurzame maaltijden voor de toekomst. Theater als laboratorium, waar kunstenaars en publiek samen onderzoeken hoe te reageren op maatschappelijke en ecologische uitdagingen. We zetten hier theater in als constructief denkinstrument. In samenwerking met culinaire dramaturg Senna Pauli. Gepland: zomer 2021. cc

Gehecht

Een project in ontwikkeling over repareren, herstellen en weer heel maken van alles: spullen, mensen, dingen, gedachten. Een ode aan vakmanschap en liefde voor materiaal. Gepland: herfst 2021.