Kooi

Beste mensen!

Alle vijf medewerkers van dierencasting bureau Zithondjezit heten u van harte welkom!! Dat wil zeggen, wij hopen dat u komt, of belt, want wij hebben U veel te bieden!!! Een paard, een hond, of schaamluizen, alles kan!!!! Laat gerust een boodschap achter… na de piep, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!!!!!

KOOI is voorstelling over een dierencasting bureau zonder clientèle maar vol vreemde vogels. Een stuk waarin de verstoorde relatie tussen mens en dier op scherp staat en waarin fantasie en werkelijkheid elkaar afwisselen. KOOI is een beeldende, absurdistische montage voorstelling over hondenshows, naaktslakken, beren, spinnen, en haakbekken. Over gein en ongein van huisdieren, slachtvarkens, fokkippen en ander pluimage. 

KOOI is een voorstelling voor 13+, maar een beleving voor de hele familie. Het thema van het stuk is het verliezen van het spelen met fantasie en werkelijkheid wanneer je ouder wordt. En het je moeten gedragen. Heb je ook wel eens zin om keihard te gillen door de klas, of languit op de grond te gaan liggen? Vooral in de eerste jaren van de middelbare school mag gek doen niet meer. Alles moet opeens volgens regels, anders hoor je er niet bij. De fantasie en het spelen krijgen een flinke dreun. In de voorstelling KOOI verlaten wij de gebaande wegen. Op het dierencasting bureau ‘ZithondjeZit’ lopen fantasie en werkelijkheid voortdurend door elkaar heen en gedragen doen ze zich daar al helemaal niet. Met dierlijke uitspattingen en menselijk gedraai zien we een castingbureau waar hard gewerkt wordt aan een succes.

Credits

Tekst & Regie & Decor: Tjyying Liu | Spel: Francien Schraal, Mirjam Veldhuijzen van Zanten, Wilma Keizer, Joost Pluim, Mervyn Nankoe | Kleding: Jacqueline de Maat | Productie: Theater Decibel

Première

Vrijdag 17 oktober 2009
Theater ’t Kapelletje, Rotterdam